In nieuwe Sportvisie: Maatwerk en samenwerking

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2014 | Gewijzigd op: 22-05-2014
De gemeente zorgt voor goede sportaccommodaties en zij maakt sportaccommodaties geschikt, zodat talenten daar ook op topniveau kunnen presteren. Deze voornemens staan in de nieuwe 'Sportvisie 2014'.

De Sportvisie 2014:
Maatwerk en samenwerking zijn de thema's van de op donderdagmiddag 22 mei 2014 door wethouder Huib van Olden  aan de pers voorgelegde nieuwe Sportvisie 2014. Centraal in de visie staat te zorgen voor een laagdrempelig, passend en betaalbaar sport- of beweegaanbod in de directe omgeving voor iedereen.

Om maatwerk en samenwerking te stimuleren wordt ingezet op 5 speerpunten:

-Sportwijk; we sluiten aan bij de specifieke kenmerken en behoeften per wijk. 
-Sportieve infrastructuur, ofwel: goede accommodaties zijn een basisvoorwaarde voor een vitale sportverenigingen [..]
-Mensen en organisaties:  de gemeente ondersteunt het platform ’S-PORT, bedrijvennetwerk ’S-PORT SUPPORT en Citytrainers nog meer.


Wethouder voor onder meer sport Huib van Olden.

foto © paul kriele, 2 januari 2011.

-De visie zegt verder: kennisuitwisseling faciliteren en stelt dat  door samenwerking tussen commerciële sportaanbieders, het particulier initiatief en verenigingen nieuwe sportieve arrangementen kunnen ontstaan voor nieuwe doelgroepen.

-Topsport:  de stad kent een hoog topsportniveau. Topprestaties hebben een positieve invloed ook op de samenleving. Talenten moeten de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. De gemeente gaat zich inzetten om in sportaccommodaties ook op topniveau te kunnen presteren.
De  nieuwe Sportvisie wordt  binnenkort aan de gemeenteraad aangeboden.