CliŽnten oordelen redelijk positief over nieuwe WMO

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2015 | Gewijzigd op: 14-10-2015
De oordelen van de cliënten over de nieuwe zorgaanpak WMO en Jeugdhulp zijn redelijk positief. Maar er zijn ook tal van negatieve bevindingen. De wijkteams werken behoorlijk: ze krijgen een cijfer 6,8.

 
Wethouder Paul Kagie van o.a. Zorg en Welzijn.

Maar het verkrijgen van informatie over de dienstverlening schiet nog tekort. Wethouder Paul Kagie van  Zorg en Welzijn lichtte de bevindingen woensdagmorgen 14 oktober 2015 aan de pers toe. Kagie maakt zich ook weinig zorgen over de financiering, hoewel enkele rijkssubsidies nog niet duidelijk zijn en ondanks dat de zorgverleners [o.a. jeugdhulp] met hun budget moeizaam uitkomen.

De ervaringen van cliënten, zowel van degenen die pas vanaf 1 januari 2015 hulp/steun krijgen, als van de cliënten die van 'oudsher ' daarop kunnen terugvallen is redelijk positief.
Dat alles bleek uit een onderzoek waarvan, van de ruim 1500 benaderde personen, er 390 reageerden.
Zij gaven aan de nieuwe zorginstellingen/ personen gemiddeld een 6,8.
Hier blijft staan de vraag: Waar kan ik met de zorgvraag terecht? Ook de informatie schiet tekort. Maar 9 van de 10 zijn tevreden met de medewerkers /instellingen en met de hulp die verleend wordt. 'Hulp heeft een positief effect op mijn leven,' zeiden de meesten.
Er is ook een aantal nieuwe cliënten die zich afvragen of de hulp die zij nu ontvangen voortduurt..?