B&W na verzoek om een referendum wijzen op een 'gastvrije stad'

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2015 | Gewijzigd op: 01-12-2015
De BVP heeft een verzoek tot een referendum* ingediend. Dat is een vervolgstap op haar initiatiefvoorstel 'Geen AZC in ’s-Hertogenbosch'. Maar het College van B&W antwoordt nu op het plan van de Volkspartij om niet aan de komst van een asielzoekerscentrum mee te werken, dat het niet verstandig is.  'Den Bosch is een gastvrije stad'. Daarom vind het College dat het tegenhouden van de komst van een asielzoekerscentrum 'niet verstandig is'.  'Als college nemen we in dit aspect onze verantwoordelijkheid,' is het officiële antwoord van B&W.

De BVP is nogal wispelturig geweest met  haar standpunt over wel of geen asielzoekerscentrum. Uiteindelijk is op 14 april 2015 door de  gemeenteraad dit voorstel aangenomen. 


* Om een verzoek voor een referendum geldig te kunnen verklaren is de steun van 350 kiesgerechtigde inwoners van ‘s-Hertogenbosch nodig. Daarop dient een definitief referendumverzoek ingediend te worden, waarvoor weer eens 3000 handtekeningen nodig zijn.
Op   -onder meer -de gemeentepagina kan men dat verzoek digitaal steunen. Er zijn ook formulieren beschikbaar. Maar de BVP vindt dat er te weinig bekendheid aan het te houden referendum wordt gegeven en de mogelijkheden dat verzoek te steunen te beperkt zijn.