Weth.Eugster excuseert zich bij groepVreemdelingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2009 | Gewijzigd op: 07-03-2009
Excuus van Wethouder Jetty Eugster, na onhandige verhuizingsaanpak van Rosmalense vreemdelingen, die verblijven in een oud klooster aan de Graafsebaan.
Wethouder Jetty Eugster heeft de groep van 50 -60 vreemdelingen die geen verblijfsvergunning krijgt en door een einde huurkontrakt moet verhuizen, een excuus aangeboden. De groep die tegen hun zin en zonder informatie vooraf, opgesplist werd, waarvan een deel naar de Bossche Parallelweg moet verhuizen, kreeg vrijdagmorgen 6 maart 2009 uitleg van de wethouder.
De gemeente stelt dat al vanaf oktober 2008 bekend is dat het voormalig klooster aan de Graafsebaan als huisvesting gaat stoppen. 'Ons voornemen is om voor een betere, meer persoonlijk afgestemde huisvesting te zorgen, waarbij er voor kleinere groepen meer voorzieningen zijn en de privacy gewaarborgd wordt. Dergelijke aspecten biedt het klooster nu eenmaal niet. Maar de bewoners  voelen zich als groep veiliger en zekerder tegen alle  mogelijke 'gevaren' die op hen af zouden kunnen komen.
De gemeente Den Bosch heeft nu eenmaal op zich genomen om deze groep vreemdleingen -die geen verblijfsvergunning heeft en nog in procedure is- toch een huisvesting te bieden en op zoek te gaan naar een beter onderdak, wat een niet eenvoudige klus is.  Door de druk van die huuropzegging is die inspanning alleen maar toegenomen. De Parallelweg is zo'n optie. Blijkbaar denkt de gemeente ook aan het terrein van Coudewater.
'Voorlopig gaan 25 van u naar de Parallelweg. Voor de overigen hebben we nog geen zekerheid,' aldus Eugster. 'In ieder geval krijgt u dan ook meer privacy, zoals een eigen slaapkamer die afsluitbaar is.'
De begeleiding door de stichting Maatschappelijke Opvang blijft gehandhaafd.