Boksheuvelstraat: Burgemeester sluit loods van Satudarah

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-08-2016 | Gewijzigd op: 07-08-2016
Geactualiseerd op zondag 7 augustus2016: Buurman motorclub KUBO zegt niks met Satudarah te maken te hebben.
De motorclub KUBO zegt tegen een verslaggever van Omroep Brabant : Wij zijn een vriendenclub en zeker geen Outlaw Gang [OMG] wat de burgemeester beweert.

Motorclubhuis Boksheuvelstraat gesloten 5 augustus 2016
Het clubhuis van de Motorclubs Satudarah en KUBO in de Boksheuvelstraat is op last van de gemeente gesloten. 
De reden is meerledig: 'de clubs gebruiken deze loods als clubhuis[..]', staat in de verordening. Er staan bars, ijskasten, fiches, muziekinstallaties en verlichting in het lokaal  en er wordt onder andere bier verstrekt op clubavonden zonder horecavergunning'.Voormalige tapijtloods in de  Boksheuvelstraat.


foto © paul kriele, 2 november 2013.
 

Vervolg verordening
'Een clubhuis is voor de gemeente een openbare inrichting en moet daarom een exploitatievergunning hebben. Die is er niet en die kan de club ook niet krijgen, omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat op deze plek.
Daarbij komt dat een clubhuis van een Outlaw Motor Gangs [OMG motorclub] niet past in de gemeente.
Een clubhuis kan zorgen voor spanning en conflicten,' aldus het bericht aan de pers van vrijdagavond 5 augustus 2016 tegen elven.*
Dat zijn de redenen dat de burgemeester de sluiting van deze panden heeft bevolen.

Een andere reden voor de sluiting door de burgemeester is dat '...de motorclub als een van de Outlaw Motor Gangs (OMG's) van Nederland wordt gezien. Het besluit om deze clubhuizen van motorclub Satudarah en KUBO Den Bosch te sluiten, past daarom in het landelijk beleid, gericht op het bestrijden van de OMG's. De burgemeester zal zich verder beraden over de duur van de sluiting'.

*Wel erg toevallig dat Canvas juist rond dat tijdstip[2q3.30 uur] een documentaire [al eerder op NPO vertoond] over Saturdah uitzond..Daarin werden van deze- ooit door Molukkers opgezette motorclub - veel 'achtergronden' en haar leden prijsgegeven.