Nieuwe Woonagenda haakt in op actuele woonvormen en woonwensen
Printerversie |
Wethouder Eric Logister lichtte donderdagmorgen 23 februari 2017 voor de pers de nieuwe woonagenda toe en de reden dat die opnieuw verschijnt.
Kortom zegt wethouder Logister: ;’Het groeit en bloeit in Den Bosch en ook in de dorpen... Wij willen met nieuw beleid op de ontwikkelingen inhaken’.
Uiteraard speelt bij een actuele woonagenda de samenwerking/ overleg met de wooncorporaties, investeerders en bouwbedrijven een rol omdat de gemeente steeds met hen afstemt op de vraag.
Wethouder Eric Logister presenteert de nieuwe Woonagenda waarin de prestatieafspraken voor 2018 staan die samen met de wooncorporaties en het Huurdersplatform worden gemaakt. .................................................................................................................. |
Nieuwe woonwensen Door de toenemende vraag en de nieuwe woonvormen [voor eenpersoons huishoudens, voor eens gezins huishoudens en gesplitste woningen mogelijk icm zorg] moest er na vijf jaar wel een nieuwe woonagenda komen Daarin staan de ontwikkelingen en de plannen van de gemeente op het gebied van de woningbouw. Ook neemt de vraag toe naar zgn . midden- huurwoning voor mensen die te hoog zitten met hun inkomen, maar te weinig om een hypotheek te krijgen.
Bouwlocaties Er zijn nieuwe locaties in beeld. Bekend is de ombouw van kantoren naar woningen [bijv. Stationsplein/Boschveldweg en Kooikersweg] ,maar ook wordt gedacht om woningen van corporaties en/of particulieren [dat wordt moeilijker] te splitsen eventueel met zorg voor ouderen. Dat laatste wordt iets moeilijker. Tussendoor stipt de wethouder het duurzaam ruimtegebruik aan, de tiny-houses[Empel Zuid/ DeVliert] voor bijv. starters, studenten of statushouders, en het samenbouwen door particulieren zonder de tussenkomst van project ontwikkelaars [bijv. het CPO-project van de meisjesschool op de Geldersedam].
De gemeente blijft in gesprek met de corporaties als het bijv. om verduurzamen van bestaande woningen gaat of van nieuwbouw na sloop van verouderde huizen. Wat het aspect verduurzamen betreft, zegt Logister, streven we naar 200 woningen per jaar. Dat zijn de zgn. nul-op-de –meterwoningen.
In de eerstkomende raadsvergadering zal de gemeenteraad zich over het nieuwe woonbeleid [de woonagenda] buigen.
Terug naar boven