Antwoord gemeente op vragen Kinderparlement & PvdA over kinderarmoede

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2017 | Gewijzigd op: 24-04-2017
 Uiteindelijk heeft de gemeente gereageerd op vragen van de PvdA [dd. 12 februari 2017] en op moties in het Kinderparlement [dd.  7 april j.l.]  over de noodzaak eens maatregelen te nemen om de Bossche kinderarmoede te steunen.

De gemeente gaat nu -naast de bijna driekwart miljoen die zij al van het Rijk ontvangt-, ook nog eens ruim een hallf miljoen euro aan projecten en organisaties besteden die de kinderarmoede te bestrijden.

In de stad wonen 3.600 kinderen van gezinnen die onder de bijstandsgrens leven. Voor hem is geen geld om aan sport,  een film te zien, of aan verjaardagsfeestjes mee te doen. Ze hebben ook geen geld voor  een bus- of  treinreisje.

De gemeente investeert al in een gratis jeugdontbijt op de basisscholen, een project dat de vorige maand startte.  Zie artikel dd. 9 februari 2017 over Start gratis jeugdontbijt. 

  Mohez Wasseli van de Kruisboelijn en Douaa Mallahi
van Nour diende tijdens het kinderparlement
van 7 april j.l. een motie in om meer aan armoede
bestrijding bij kinderen te doen. De motie werd door wethouder Eric Logister opgepak
t.

foto ©paul kriele,  7 april 2017.

zie artikel dd.7 april 2017 Kinderparlement
...........................................................................................................


Nieuw is de digitale Marktplaats waar spullen, spellen of kleding kan  worden afgegeven en opgehaald. De een brengt [een bedrijf of particulier]  wat hij/zij overtollig heeft, de ander[ een armoedegezin] die het goed kan gebruiken, kan het daar gratis ophalen.

Verbeterpunt van de gemeente: 'Eerste hulp bij geldzaken'

In het Kinderparlement van 7 april jongst leden moest wethouder Logister een misser van de gemeente toegeven. Er wordt op de gemeentesite wel  hulp aangeboden aan mensen die met moeite hun financiële huishouding kunnen regelen,  maar daar staat helemaal geen telefoonnummer of emailadres bij.

Daarom kwam de wethouder voor Onderwijs en Jeugdzaken met  het plan om bij de gemeente een ‘Eerste hulp bij geldzaken’ op te richten om de mensen de weg te wijzen naar alles wat er zo al te bieden is op dit gebied armroede..Terug naar boven