Onderzoek directe buslijnen naar regioplaatsen om de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2017 | Gewijzigd op: 20-09-2017

In het antwoord op een reeks vragen uit de raad  [Commissie ROB] over uiteenlopende technische aspecten antwoordt wethouder Jos van  Son aangaande quick win oplossingen als onderdeel van het MIRT onderzoek A2 [waar de gemeente samen met onder andere Rijk en provincies Brabant en Gelderland aan werkt]  dat er bekeken wordt  of een directe busverbinding Uden en Veghel [via ’s-Hertogenbosch] –Utrecht  een goed alternatief voor de file-automobilst kan zijn. 

Wethouder Jos van
Son o.a.van verkeer.

foto © paul kriele,  20 januari 2015.
..................................................................................

Hoe komt de snelle busverbinding Uden en Veghel [via Den Bosch] -Utrecht langs de file?
De reistijden per openbaar vervoer tussen belangrijke gebieden in Brabant [Veghel, Waalwijk, Uden,oostkan t en noordkant Den Bosch] en Rivierenland met de noordvleugel zijn nu niet concurrerend met de auto.
Op korte en middellange termijn is in het MIRT-onderzoek daarom een [haalbaarheidsonderzoek naar] een directe busverbinding voorgesteld.
Op lange termijn wordt ingezet op versnellen en frequentieverhoging van hoogwaardig openbaar vervoer en spoor.Door he ttoestaan van de wegbeheerder van het gebruik van de vluchtstrook bij file kan een busverbinding direct en snel zijn en een concurrerend alternatief  voor de auto.