Spoedig raadsvoorstel aanpak verkeersoverlast Postel-, Kruisstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2017 | Gewijzigd op: 27-09-2017

De  afdeling Verkeer van de gemeente olv. Verkeersdeskundige  Henk de Winter werkt aan een raadsvoorstel waarin oplossingen worden aangedragen om de overlast aan snelverkeer, criminaliteit en herrie van motoren tegen te gaan op het traject St. Janssingel, De Oude Boogaard, Postelstraat en Kruisstraat.

Wijkmanager van o.a. de Binnenstad, Riekje Bosch vertelde dat op de Ledenvergadering van de Blb in de Muzerije. 'Binnen enkele weken kan de gemeenteraad dit voorstel tegemoet zien. Voor voorzitter van de Blb Henk Schuurs was het niet transparant zijn mbt deze procedure onbevredigend. 'Ik maak me daar kwaad over,' sprak een opgewonden Schuurs op door 40-50 leden/belangstellenden bezochte Ledenvergadering in de Muzerije.  

De bebouwing langs de Zuid-Willemsvaart.

foto © paul kriele,  3 januari 2012.
....................................................................................................

Het onderwerp overlast van racende automobilisten  op meerdere straten/wegen in de binnenstad, was weer een heikel punt in de vergadering. Riekje Bosch verzachtte met haar mededeling de onrust/ongenoegen bij - wat heet -Groot Uilenburg bewoners.  
Bosch vertelde dat er drie opties lagen: 'niks doen, de snelheid weghalen dmv fysieke maatregelen, of uitbreiding van het selectief toegangsgebied. Deze scenario's worden momenteel uitgewerkt.'

Maar open blijft nog staan de route over de Zuid-Willemsvaart-Hinthamerstraat. Op 'de kanaal' heeft de gemeente onlangs en zonder communicatie met betrokkenen twee borden met een 'smily' opgehangen. Die poppetjes lichten aan als passanten of te hard [meer dan 50 km] of correct [minder dan 50 km] passeren. Die maximum snelheid is in de koersnota al gevallen, zo bleek.