Aanpak overlast hondenpoep: Start met enquête in Maaspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2017 | Gewijzigd op: 05-10-2017

De gemeente gaat via gerichte communicatiecampagnes de overlast aan hondenpoep bestrijden. Bewoners worden  op de eigen verantwoordelijkheid aangesproken en uitgenodigd mee te denken met oplossingen.  

Zo start binnenkort de gemeente met een pilot [enquête] in Maaspoort waarbij tot uiting moet komen welke vernieuwende mogelijkheden er bestaan om de overlast van hondenpoep tegen te gaan. Dan gaat het om voorzieningen, het schoonhouden en de handhaving. Dat staat in de vervolginformatie van de gemeente op de motie ‘Trap er niet in’ van 12 juni 2017. Met dat onderzoek [enquête] wil de gemeente de bewoners actief betrekken bij de uitvoering van de maatregelen.

 Verder staat er: Hoewel een schone stad de gezamenlijke verantwoordelijkheid is van bewoners en gemeente zet de gemeente [WeenerXL ] vanaf medio 2017 de hondenpoepzuiger in. Maar aan de ene kant geeft de niet-hondenbezitter degenen met een hond de ruimte, maar dienen hondenbezitters hun hond aan de lijn te houden, de poep op te ruimen en aanspreekbaar te blijven op overlast.