Gemeente stelt evenementenfonds in

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-10-2017 | Gewijzigd op: 26-10-2017
De gemeente gaat een evenementenfonds [pot] instellen. Dat  melden B&W in een informatie aan de gemeenteraad [dd. 24102017]. Dat fonds wordt gevuld met middelen [geld] van de gemeente. Door de gemeenteraad is daarvoor een bedrag van € 450.000  'gestort', ofwel opgenomen in de begroting 2017-2018. Voordeel van een dergelijk fonds, zo staat in de nota te lezen, bevordert de betrokkenheid van de partners, geeft structureel meer duidelijkheid en maakt de planningen [evenementen]  en de programmeriing meer inzichtelijk.  

 In deze informatiebrief staat verder dat binnen de in 2017 vastgestelde nota City Marketing de legacy van het Jeroen Boschjaar Bosch Parade*, Bosch Requiem en de Wereld van Bosch kunnen worden gecontinueerd [besluit van de raad januari 2017].

Opmerkingen: Hoe Marcel Ploegmakers van  ArthurBrent daarover denkt..?  Ploegmakers pleitte gisteren [dd. 25102017] bij de kennismaking van burgemeester Mikkers met Gastvrij 's-Hertogenbosch, om alle evenementen  [financieel, planing etc.] onder één dak [evenementenfonds] onder te brengen zodat niet de geldschieters telkens door allerlei organisaties worden lastig gevallen om sponsoring van een evenement.

Bosch Parade
En  hoe dat afloopt met Bosch Parade? Die organisatie  heeft al aangekondigd het evenement noch dit jaar noch in 2018 te kunnen realiseren omdat -de toezegging - van het geld te laat afkomt?