Na twee jaar oplossing hardrijders door binnenstad ?

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2017

Eindelijk, of toch niet ….?, is een oplossing in zicht van het hard-en showrijden door een deel van de binnenstad. B&W beslissen deze week over een voorstel om voorlopig een route door de Postelstraat, en Kruisstraat met een paaltje voor bepaalde uren van de dag af te sluiten. Het gaat om de koopavond op donderdag én de vrijdag- en zaterdagavonden en nachten. Dus overdag, op winkeltijden zijn die straten wel  toegankelijk voor autoverkeer.

-Boven: Een van de- bij showrijders geliefde-
route door de Postelstraat-Kruisstraat.
-Rechts de Vughterstraat.


foto's © paul kriele, 25 oktober 2017.

Er kwamen de afgelopen jaren regelmatig wisselende ideeën langs. Ook om al vooraan op de St. Janssingel de straat af te sluiten. Dat vinden de ondernemers geen goed plan. Met deze beperkte afsluiting gaat Hartje ’s-Hertogenbosch nog wel akkoord. Anderen, met name omwonenden zien liever dat die route continu is afgesloten. De Bewonersverenging leefbare binnenstad /wijkraad vindt de tijden te beperkt, want juist in de vooravond is van een showrijden sprak.

Tja.., maar er resten nog twee andere routes: die door de Hinthamerstraat en St.Jozefstraat naar de Zuid-Willemsvaart en dan ook nog de route Parklaan-Zuidwal- naar de Hekellaan of de Pettelaarseweg, die vooral bij motorrijders geliefd is.