Aanstelling officieuze kinderburgemeester

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2019 | Gewijzigd op: 23-01-2019


Speciale groepsfoto bij de Nieuwjaarsreceptie  van Dreamkids
in Perron3 met precies middenin burgemeester Jack Mikkers. 


foto © henk van esch, 22 januari 2018.
...............................................

De elfjarige Florien Sleutjes mag zich inwerken als officieuze kinderburgemeester van Den Bosch. Tijdens de aanloop naar de ceremonie van de aanstelling van een officiële kinderburgemeester bij het begin van het nieuwe schooljaar [september 2019], [zie bericht hieronder] zal Florien onder begeleiding van Jan de Wit van Kabinetszaken zich oriënteren wat er in die functie zo al komt kijken.
Burgemeester Jack Mikkers verrichtte dinsdagavond 22 januari 2019 In Perron3 de installatie. Dat gebeurde tijdens de Nieuwsjaarsreceptie van Dreamkids.  Temidden van een officiële setting stond daar een glunderende  Florien Sleutjes.  Dreamkids is een stichting die zich inzet voor de steun en /begeleiding van kinderen met een trauma. 
Met carnaval zal Florien,  die  alvast door Jack Mikkers werd ingewerkt in de traditie van Oeteldonk, de eerste openbare taak gaan vervullen bij de ontvangst van de Oeteldonkse Jeugdprins Pepijn Wouters. 
 
De Nieuwjaarsreceptie van Dreamkids
waarop ook alvast een officieuze
kinderburgemeester werd aangesteld.
Op de foto's o.a.burgemeester Jack Mikkers
die een toespraak hield en de 'installatie'
verrichtte.  Op de foto hieboven
 links Jan de Wit van Kabinetszaken.  
foto's © henk van esch, 22 januari 2018.
...... .........

Bericht van 20 janauri 2019 Den Bosch heeft zijn kinderburgemeester
 
Dit is de historische ambtsketen van de
officiële burgemeester van 's-Hertogenbosch.
Hoe de ambtsketen voor de kinderburgemeester
er uit gaat zien is nog niet bekend....


foto © paul kriele,  3 maart 2016.
 

De Gemeente is bezig met de aanstelling van een kinderburgemeester. Het is nog niet zover. Eerst wordt de procedure beredeneerd en een profiel opgesteld. Een kinderburgemeester is een initiatief van de CDA-fractie dat raadsbreed wordt ondersteund.
Het voornemen is de invullling van die taak te koppelen aan een schooljaar, te beginnen met 2019/2020. De opzet is om die [eerste] officiële kinderburgemeester  burgemeester Jack Mikkers tot de zomervakantie van 2020 te ondersteuning te verlenen.  Het gaat dan om bepaalde representatieve optredens.
Eerste officieuze kinderburgemeester gaat proef draaien.
Op de wens van Jack Mikkers. om alvast een officieuze kinderburgemeester proef te laten draaien, wordt in samenwerking met Dreamkids gevolg gegeven, zodat in september  2019 de eerste Bossche kinderburgemeester beslagen ten ijs kan komen.

Op de Nieuwjaarsreceptie van Dreamkids dinsdag 22 januari 2019 zal burgemeester Jack Mikkers de officieus aangestelde kinderburgemeester [een meisje] bekend maken. Zij krijgt in deze aanlooptijd [naar september 2019] hulp van de afdeling Kabinetszaken.


Terug naar boven