Gemeente let op kwaliteit, duurzaam, spreiding bij aanvraag evenement

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2019 | Gewijzigd op: 12-12-2019

Om de factor kwaliteit te kunnen toelaten bij het opnemen van een evenement in de jaarkalender gaat de gemeente werken met profielen. Ook komen er regels en criteria voor de hoeveelheid en de spreiding. De factor duurzaam wordt voortaan ook meegewogen.
Op die manier hoopt de gemeente  dat er een betere gebalanceerde mix van evenementen ontstaat.
In het nieuwe seizoen worden single-use plastics verboden.

 Bericht van 5 september 2019: Gemeente let op kwaliteit bij aanvraag evenement
Omdat een evenementenkalender niet meer voldoende blijkt en het aantal evenementen toeneemt en de plekken beperkt zijn, wil de gemeente al  vooraf letten op de kwaliteit van het aanbod. Dat betekent dat het College vanaf 2022  ook het aspect Duurzaam als criterium gaat inbrengen. Het is een factor die bijdraagt aan de reclame en leefbaarheid van de stad. Daarmee wordt ook het evenementenbeleid duurzaam. Een van die beperkingen bij de toekenning van een vergunning is het verbod op plastic bekers.
 
Kinds run  in de Vughterstraat.

foto © paul kriele, 21 mei 2017.
................................................... 
...........
Carnaval,  Vestingloop, rest afval Uilenburg.
 
foto's © 2 maart 2014 [l-boven], 2 september 2012 [boven] en 
© wouter roosenboom, 26 mei 2003 [l.].
 

Bij haar keuze voor kwaliteit let de gemeente wat voor soort evenement, de veiligheid, de overlast voor bewoners (geluid) en op ecologie en dus nu ook op  duurzaamheid. Ook gaat meespelen de factoren dat Den Bosch een belangrijke datastad is en Cultuurstad van het Zuiden. Ook wordt  gelet op  jongerendeelname en/of afstemming, of het evenement een lokale binding heeft en een maatschappelijk en duurzaam karakter.
De aanvragers die aan de meeste voorwaarden voldoen krijgen voorrang.
Inwoners en bezoekers maken naast de terugkerende evenementen ook kennis met nieuwe evenementen, waarvoor de gemeente ruimte wil geven.
De gemeenteraad bespreekt op 8 oktober 2019 dit voorstel.
 

Terug naar boven