Breder alcoholverbod in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2019 De binnenstad en omgeving is door burgemeester Jack Mikkers aangewezen waar het verboden is in het openbaar alcohol te gebruiken, of bij zich te dragen. Het gaat om het gebied tussen de Zuid-Willemsvaart, Bastion Sint Antonie, Limietlaan, Zuidwal, Bastion Oranje, Spinhuiswal, Parklaan, Bastion Vught, Willemsplein, Maijweg, Station, Boschveldweg, Brugstraat en de Oliemolensingel. Met dit besluit wordt het gebied waar al een alcoholverbod geldt, verruimd.
Eerder [september 2017] werd ook al een  alcoholverbod uitgevaardigd voor Stationsweg e.o. en Hinthamerstraat e.o. en Casinotuin.
Met dit verbod wil de gemeente overlast [ schreeuwen, opdringerig lastig vallen van bewoners, ondernemers en bezoekers], vervuilen van de openbare ruimte en het urineren in het openbaar, tegen gaan.
Politie en Stadstoezicht kunnen vaak niet direct optreden. Wanneer mensen in het aangewezen gebied alcoholische drank nuttigen of in aangebroken verpakkingen bij zich hebben, wordt per situatie en plaats bekeken welke maatregel nodig is. Dan kan de politie een waarschuwing geven, verbaliseren of niets doen [bij picknicken] .
Het alcoholverbod geldt niet voor terrassen die deel uitmaken van een horecabedrijf. Daarnaast vinden in de binnenstad en omgeving met enige regelmaat evenementen plaats, zoals volksfeesten als Carnaval, 11e v/d 11e en Koningsdag. Deze evenementen en volksfeesten zijn in principe van het alcoholverbod uitgezonderd.