Gemeente: Subsidie voor burgers met eigen initiatieven

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2020 | Gewijzigd op: 07-01-2020
Steun voor bewoners die zelf initiatieven tonen om het aangenamer en in de samenleving leefbaarder en eenvoudiger te  maken. Zij kunnen best een financieel steuntje gebruiken, zo zegt een nieuwsbericht van de gemeente. Dit keer komen vier initiatieven voor een eenmalige bijdrage in aanmerking

-Fietsmaatjes
Wethouder Ufuk Kâyha doet mee met een ritje duofietsen, ontspanning bedoeld  voor eenzame ouderen.
Organisatie: Stichting Fietsmaatjes

De Stichting Fietsmaatjes bestaat uit vrijwilligers die fietstochten op een duofiets willen aanbieden. Aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen. Ontvangt een bedrag van € 25.000.
Wethouder Ufuk Kâhya probeerde het uit en ging op pad met de duofiets. “Dit plan helpt mensen om op een sociale manier letterlijk in beweging te komen. Daarnaast gaan deelnemers positief met hun gezondheid om.” Ze krijgen een bijdrage van € 25.000.
-Future Roots  
Bij het plan Future Roots werken groepen jongeren één dag per week aan projecten. Het doel is dat nieuwkomers beter integreren. In de groepen zitten zowel nieuwkomers als Bossche jongeren. Zij worden verbonden met Bossche bedrijven en organisaties. Die ondersteunen hun sociale en duurzame projecten of onderneming. Aan Future komt een bijdrage toe van € 35.350.
-Buurtcamping
Het plan Buurtcamping speelt zich af het Zuid-Willemspark waar een driedaagse camping voor buurtbewoners wordt georganiseerd. Dat versterkt de onderlinge contacten maar is ook bedoeld voor mensen die normaal niet op vakantie kunnen. Buurtcamping ontvangt € 7.500.

-Kameraden Stichting Kameraden wil waardevolle ontmoetingen creëren tussen jonge mensen en eenzame ouderen. Met de kameradenpas gaan de jongeren en ouderen in duo’s met korting naar culturele voorstellingen en sportwedstrijden. Ze krijgen een bijdrage van € 31.508.

Hulp bij opstarten ideeën?
Heeft u een vernieuwend idee op sociaal maatschappelijk gebied? Vraag dan een eenmalige subsidie aan.
De gemeente helpt bij het samen met anderen opstarten van uw idee. Lees meer op https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwe-initiatieven/