Op drukke winkeldagen verboden fietsverkeer in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2020 | Gewijzigd op: 29-05-2020
Omdat er door de drukte fietsers in de binnenstad in conflict komen met voetgangers gaat de gemeente fietsverkeer in de winkelstraten vanaf 5 juni 2020 verbieden. Om de anderhalve meter afstand in stand te kunnen houden zal op de drukkere dagen, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 -18.00 uur  geen fietsverkeer worden toegelaten. Hetzelfde gebied waar nu brom- en snorfiets niet mogen komen. Fietsen mogen alleen gestald worden in de drie gratis fietsenstallingen. Ook komen er extra gratis mobiele stallingen. 
Ingaande op 5 juni,  om de fietsers nog wat wen-tijd te geven. Na die datum haalt de gemeente onveilig gestalde fietsen weg. Bijv. als een fiets de doorgang van bezoekers op 1,5 meter belemmert. Vanaf 19 juni kunnen fietsers in overtreding een boete krijgen.
Vanaf 5 juni is het verboden
in de winkelstraten te fietsen. Naast de drie gratis fietsenstallingen komer mobiele stallingen bij. Na een gewenning wordt er vanaf 19 juni 2020 bij
overtreding met boetes gewerkt. 


foto © henk van esch, 22 mei 2020.
..................................................... 

Het eenrichtingsverkeer - in de Krullartstraat, Kolperstraat en Ridderstraat, blijft van kracht. Daar komen de Vismarkt, Korenbrugstraat, Eerste Korenstraatje, Tweede Korenstraatje, Karrenstraat, het Guardianenhof en Stoofstraat bij. Hiermee  kunnen er meer terrassen worden ingericht.