Alsnog vijf extra camera's in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2022 | Gewijzigd op: 19-07-2022
Extra bewakingscamera’s in binnenstad
Burgemeester Mikkers heeft alsnog* besloten het aantal camera’s in de binnenstad uit te breiden met vijf nieuwe.Twee jaar geleden heette het nog vanwege  'publiekstellingen', nu vanwege overlast. [zie bericht hieronder van 26 juni 2020]..
.....
Een druk bevolkte Wilhelminabrug. foto © paul kriele, 18 juni 2019.

De camera's komen: eentje op de Wilhelminabrug waar vaak en veel kleurrijk volk op vertoeft. Het is ook een gebied punt waar autodiefstallen plaats vinden, op de hoek van der Does de Willeboissingel en Stationsweg een doorgangspunt van en naar de Oranje Nassaulaan [Novadic- Kentron] en ook op de hoek Sint Janssingel -Stationsweg. En de drie laatste camera’s komen op de hoek Visstraat-Hooge Steenweg en hoek Hinthamerstraat-Windmolenbergstaat en achter het station aan de Magistratenlaan. *Eerder werden de effecten van verscherpt toezicht rondom Wilhelminabrug en op de Stationsweg positief uitgelegd maar dat bleek toch dweilen met de kraan open te zijn, aldus een lid van de beheergroep Opvang Oranje Nassaulaan.

Bericht van 26 juni 2020.. Vijf extra camera's in binnenstad 
De gemeente  gaat vanaf 1 juli  2020 op vijf hoeken in de binnenstad extra camera's plaatsen. Het argument is bezoekersstromen te kunnen tellen.
Gaf het voorheen heel wat gedoe, nu is dit digitale toezicht een akkefietje geworden.
Op de hoek Markt-Hinthamerpromenade
en [onder] op de grens Markt-Schapenmarkt
komt een extra camera. En nog op drie andere plaatsen. Om het publiek te kunnen tellen is het motief.

 
foto's © henk van esch, 7 en 10 juni 2020.

De locaties van die zijn bewakingscamera's zijn: hoek Markt-Hinthamerpromenade, de hoek Minderbroederstraat-Dode Nieuwstraat, de hoek Torenstraat-Hinthamerstraat en de Markt op de locatie TOP en Markt zijde Schapenmarkt. 
Het is de bedoeling dat de camera's er vanaf 1 juli hangen. De gemeente zegt hiermee vooral het aantal bezoekers te willen tellen. 

Terug naar boven