Mikkers: 'Liefst zo gauw mogelijk geen Zwarte Pieten meer in intocht'.

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2020 | Gewijzigd op: 06-07-2020
.......
Burgemeester Jack Mikkers vindt  dat '....het tijd is om terug te gaan naar een Sinterklaasfeest  waar het écht om moet gaan: een kinderfeest waarbij het uiteindelijk gaat om de herinneringen van onze kinderen en niet om die van ons als volwassenen'. Dat merkt Mikkers op na de flop van de intocht van 2019,  toen er veel politie nodig was om de zaak rustig te doen verlopen. 
Mikkers nog eens:'Uit gesprekken met betrokken en burgers blijkt been reder draagvlak voor verandering in de traditie zoals we die tot nu kennen. Verschillende kinderen en volwassenen voelen zich door de figuur van de donker geschminkte piet gediscrimineerd. Dat is een gegeven waar we  echt wat mee moeten doen. Want discriminatie kan en mag niet. Ik vind  dat de verandering niet te lang meer moet duren. Het liefst zie ik al dit jaar alleen nog maar andere dan donker geschminkte pieten, maar wat mij betreft in 2021 niet meer.
Ik vraag van iedere inwoner respect en begrip voor elkaars gevoelens en beleving te hebben. Met de comités en andere partijen in de stad blijven we in gesprek over de intocht van Sinterklaas en de pieten.