Nieuw ‘Vliertkwartier’ aanpak gebied tussen stadion en Station Oost

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2020 | Gewijzigd op: 23-09-2020
Nieuw wijkplan Oost ‘Vliertkwartier’tussen stadion en Station Oost

Dinsdag 22 september 2020 werd virtueel het nieuw in te vullen Vliertkwartier door wethouder Roy Geers gepresenteerd. Het Vliertkwartier is in vier vakken verdeeld zoals het woord zegt: gebied station Oost/ reikend t/m tenniscomplex van Bastion Baselaar , deel van bedrijfspark De Herven, de tijdelijke woningen bij het transferium en daar tegenover het Pierson College e.o.
Het omvat onder meer de herinrichting van de dood lopende Aartshertogenlaan tot deels stadspark en deels woongebied, te zijner tijd een aanpak van Sportiom als gebouw, verschuiving station Oost richting Stadion, parkeerplaatsen nabij het stadion en de bouw van 1000 -1800 woningen verspreid over het Vliertkwartier.

Wonen is een heel belangrijk element, aldus Geers. Bij die keuze wordt veel aan studenten, een persoons huishoudens en starters gedacht. Wat de Herven betreft krijgt het voormalige KPN-kantoor een woonfunctie.
Geers benadrukte telkens dat het een plan is in samenwerking en met de gedachten en wensen van de burgers.. zoals eerde burgers over het eerder gepresenteerde, kleiner omvattende, plan hun mening gaven en bij stuurden.
Terzijde maar niet onbelangrijk is een herinrichting van de twee grote kruisingen van de Bruistensingel [met Zandzuigerstraat en Aartshertogenlaan] en de auto ondergeschikt maken aan fietsers en wandelaars voor wie betere fietsen wandelpaden komen.

Bekijk ook het platform: www.s-hertogenbosch.nl/oost