Actie bij wooncorporaties voor doorstroming woningmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2020 | Gewijzigd op: 01-10-2020
 
................................
Een geliefde vooroorlogse buurt is de Sintstratenbuurt:
dichtbij het centrum en station en betaalbare huurwoningen.
Gemeente ondersteunt maatregelen ter bespoediging van doorstroming in de woningmarkt. Doel  is passend en betaalbaar wonen te bewerkstelligen. En ook kunnen op die manier meer huishoudens hun woonwens realiseren. De nadruk ligt daarbij op doorstroming binnen de sociale huursector maar ook op doorstroming de sociale huursector uit.

Start door wooncorporaties: stimulering 65+ verhuisregeling
De 65+ -verhuisregeling is speciaal bedoeld voor senioren, die nu in een grote huurwoning wonen en de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken. Zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Via de regeling krijgen de woningzoekende 65plussers twee jaar lang voorrang op de geselecteerde appartementen en gelijkvloerse woningen bij WoonService Regionaal.
Ook wordt tegemoet gekomen in de huurprijs en kan men gebruik maken van een verhuiscoach.
Hierdoor komt woningewn vrij oor starters en gezinnen. 

Een ander initiatief is: Voorrang bij verkoop
Wanneer één van de corporaties in onze gemeente een woning verkoopt, zal deze met voorrang verkocht worden aan iemand die een corporatie-huurwoning achter laat. Deze maatregel maakt doorstroming vanuit de sociale huur naar de (vaak) betaalbare koopwoningen makkelijker. Daarnaast zorgt het dat er een corporatiewoning vrij komt voor een andere woningzoekende.