Beperkende maatregelen in winkelgebied door lock down

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2020 Beperkte winkelopening en ook sluiting twee transferia en twee fietsenstallingen. Dat meldt de gemeente in een extra bericht. Alleen winkels die in hoofdzaak levensmiddelen, drogisterijartikelen en diervoeding verkopen, mogen open blijven. Supermarkten, bakkers, slagers, en andere winkels waar levensmiddelen verkocht worden, blijven daarom ook open. [Niet de Hema]
Extra warenmarkten
Ook blijven de markten doorgang  vinden, maar wel in aangepaste vorm. Dus voor  kramen met voedsel, bloemen, planten, kerstbomen en dierenvoeding. Om de drukte te spreiden zijn er extra marktdagen op maandag 21 december, dinsdag 22 december en donderdag 24 december 2020.
Fietsenstallingen Door de sluiting van een groot aantal winkels, horeca en voorzieningen worden twee fietsenstallingen gesluiten Kerkstraat en Burg. Loeffplein gaan vanaf zaterdag 19 december 18.00 uur tot en met dinsdag 19 januari 2021 dicht. Verwezen wordt naar de fietsenstalling in de parkeergarageg Wolvenhoek.
Transferia
Ook transferia De Vliert en Pettelaarpark sluiten vanaf 17 december 2020 t/m 19 januari 2021. Voordelig parkeren blijft mogelijk in transferium Deutersestraat. Neem daar wanneer mogelijk een gratis leenfiets in plaats van de bus om de kans op verspreiding te verkleinen.
Toiletten De extra toiletten in de binnenstad worden voorlopig weggehaald, gezien het afgenomen aantal bezoekers van de binnenstad. Voor toiletten kunnen bezoekers terecht in de Wolvenhoek.