Omwonenden hostel Zuid formuleren bezwaren

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2009 | Gewijzigd op: 11-07-2009
Momenteel -vrijdag 10 juli 2009/16.00 uur -demonstreren circa 20 kinderen van ouders op Zuid tegen de komst van het hostel.
.Ze dragen spandoeken, die ook op de ramen zijn geplakt me teksten: Bescherm onze kidnerfen. Zeg nee tegen DIT Hostel ! en 15 meter is te dichtbij. 36 mensen is veel teveel. foto's © o.a. tiesing [r.] en annemarie bruijgoms [l], 10 juli 2009.  Kinderen van omwonenden demonstreren tegen de komst van een hostel in Zuid.

Bericht:
De omwonenden van het beoogde hostel in Zuid doen er alles aan om de komst van dit hostel tegen te houden. Zij stellen dat de huisvesting van 35 verslaafden met psychische problemen in een dichtbevolkte buurt met veel kinderen, ouderen en verstandelijk gehandicapten een onaanvaardbaar risico is voor de veiligheid. Ook is onduidelijk wat de status is van het bestemmingsplan, omdat er in het leegstaande pand luxe appartementen zouden worden gebouwd. Verder vormt het hostel voor de direct omwonenden een inbreuk op de privacy, aldus hun persbericht.

De bewoners hebben naar alle raadsfracties een uitnodiging gstuurd om zich ter plekke een oordeel te komen vellen over de geschiktheid van de locatie. Op 23 juli komt burgemeester Rombouts op bezoek bij de omwonenden.
Daarnaast wordt er een gewerkt aan een officieel bezwaarschrift richting Burgemeester en wethouders. 

Boven: Het tot hostel bestemd kantoor in de Geert Grootestraat op Zuid, een oud kantoor dat eerst tot appartementengebouw zou worden omgebouwd en nu bestemd is als hotel voor psychisch verslaafden.
Rechts :Uitzicht vanuit woonkamer in Thomas à Kempisstraat aanpalend aan toekomstig hostel.

 foto' s © paul kriele,  2 juli 2009 [boven] en harold tiesing [r].

De  omwonenden pleiten wij voor een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van het hostel voor de veiligheid en de leefomgeving.

Terug naar boven