In gesprek met ondernemers kondigt burgemeester herstelfonds aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2021 Woensdagmiddag 27 januari 2021 hebben burgemeester Jack Mikkers en wethouder Jan Hoskam  met afgevaardigden van Bossche ondernemers[-organisaties] in het stadhuis een gesprek gehad. Daarin heeft burgemeester Mikkers aangegeven welke mogelijkheden er zijn waar ondernemers gebruik van kunnen maken op bijvoorbeeld financieel gebied en slachtofferhulp. De gemeente stelt daarvoor onder andere een herstelfonds in.
In dat onderhoud waren aanwezig vertegenwoordigers van Hartje ’s-Hertogenbosch, Centrummanagement Rosmalen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch en afdeling Rosmalen, Hoteloverleg ’s-Hertogenbosch en Stichting Ondernemersfonds s-Hertogenbosch.
.......................
Veel schade aan ruiten, maar meer nog aan winkelgoederen en winkelinterieurs
bij plunderingen maandagavond 25 januari 2021 in diverse winkels.

foto's © henk van esch, 25 januari 2021.
........................

Hulp nodig  Ondernemers of hun werknemers, die door de rellen angstig of onrustig zijn geworden of andere vragen hebben, kunnen opnemen met Koo. Slachtoffers van de rellen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp als zij behoefte hebben aan contact.
Schade Enkele ondernemers hebben hun bedrijf dichtgetimmerd of andere voorzorgsmaatregelen genomen. Hun angst en zorgen begrijpen we, net zoals de maatregelen die ze nemen. We hopen en doen er alles aan dat dit van korte duur is. Wij willen u helpen bij het nemen van dit soort maatregelen wanneer die behoefte bestaat.
Herstelfonds De gemeente stelt een herstelfonds in. Is er schade naar aanleiding van de rellen die mogelijkerwijs niet wordt vergoed? Dan kunnen ondernemers een beroep daarop doen. De aanvraagprocedure wordt nog uitgewerkt. Bij dit herstelfonds wordt ook gekeken naar lopende particuliere initiatieven die financiële middelen beschikbaar willen stellen.