Met economisch actieplan het versterken van de economie

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2021
© foto JADS/Joep Jacobs

In het Economisch Actieplan van de gemeente -voor dit en volgend jaar- wordt voor €1 miljoen in twaalf projecten geïnvesteerd. Achterliggende reden is opbouw, na de coronacrisis, met name op gebied van ondernemers/ bedrijven in de ICT/Data.

Ondernemers in de binnenstad kunnen daarmee innovaties in hun bedrijf toepassen met behulp van data-technologie.

-Ook krijgen MKB-bedrijven vouchers om gebruik te maken van de industriële werkplaats SPARK Makerszone.


-Verder is budget vrijgemaakt om  de stad  aan te laten sluiten op BrabantRing, een nieuw netwerk van beveiligde glasvezelverbindingen tussen bedrijven en instellingen.
-De samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven wordt uitgebreid. Doel is om jongeren sneller aan banen te helpen in de regio. Hiervoor komt een nieuwe leer-werkplaats.
-Tot slot  zijn investeringsmogelijkheden gericht op groei van werkgelegenheid in de zogeheten digitale economie.

Met het Economisch Actieplan wil het college het Bossche innovatiedistrict verder ontwikkelen. Dit is het gebied rond de voormalige gebouwen van Grasso en Grenco in de Spoorzone. Daar komt nieuwe huisvesting voor data- en ICT-georiënteerde bedrijven, gecombineerd met open werkplaatsen en plekken voor ontmoeting. In het innovatiedistrict huist de Bossche ICT Community, die zich gaat richten op uitbreiding.