Horecavisie [ruimhartiger terrasbeleid] komt spoedig na corona

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2021 | Gewijzigd op: 22-05-2021
Horecavisie met ruimhartiger terrasbeleid komt spoedig na corona....
..
...
Overleg van wethouder Huib van Olden [m] met de Bossche voorzitter van Horeca Nederland Bernard Kuenen [r.] in 2020 toen voor het eerst de horeca de Parade mocht gebruiken voor extra terrassen. foto © paul kriele, 1 juni 2020.

B&W gaan’, na de corona. ‘ zodra we weer in normaal vaarwater verkeren’, voor heel de stad de terrasregels oppakken. Dat staat in haar antwoord [brief dd.18052021] op de motie van de raadsvergadering van 10 mei 2016 ‘Herinrichten terrassen binnenstad’. [‘Die nog niet is afgehandeld...] Negen fracties verzoeken B&W een ruimhartiger beleid te voeren rond het plaatsen en uitbreiden van terrassen en zo nodig maatwerk aan te bieden en daarbij het voorstel gebruik te maken van parkeerplaatsen en te komen tot een gemeente-brede visie en herziening van het beleid voor de inrichting van de binnenstad en omliggende dorpen.
Bij dit besluit/visie ook de winkeliers,horeca-ondernemers, raadsleden en relevante partijen te betrekken en terug te koppelen aan de raad.
B&W reageert dat ‘..als corona er niet was geweest we al een eind op streek waren geweest met de aanpassing van de terrasregels als een van de belangrijkste prioritieten uit de horecavisie. Juist door corona is prioriteit gegeven aan extra terrasruimte’.