Schone en slimme bevoorrading binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2021 | Gewijzigd op: 21-10-2021
Schone en slimme bevoorrading binnenstad. Afsprakenlijst 'Bossche Green Deal: Zero-emissie Stadslogistiek ' met 30 partijen, waaronder: BLB-bewonersvereniging, ondernemersvereniging Hartje, Koninklijke Horeca Nederland, TLN, eveofenedex, woningcorporaties, bouwbedrijven uit ’s-Hertogenbosch, Logistics Community Brabant, SmartwayZ.NL .
 
Foto bovenaan: Enkel 'schone en slimme' bestelauto's ,o.a. de Trens Solar Train van Sligro stonden na de toelichting door  wethouder Ufuk Kâhya op de voornemens mbt een schone en slimme bevoorrading van de binnenstad, voor het stadhuis opgesteld..
-In het Bestuurscentrum kwamen vrijdag 15 oktober 2021 partijen, waaronder ondernemers,en duurzame transporteirs bijeen voor een toelichting en daaropvolgend een door hen te sluiten afsprakenlijst 'Bossche Green Deal: Zero-emissie Stadslogistiek.
foto's © henk van esch, 16 oktober 2021.
 
Wethouder Ufuk Kâhya onderstreepte vrijdagmorgen 15 oktober 2021 nog eens dat de gemeente streeft naar een minimale geluidsoverlast en schone uitstoot van vrachtauto’s en bestelbussen bij de bevoorrading. Daar hoort ook bij het zo min mogelijk hinder veroorzaken. Dat streven doen wij samen met 30 partners in de logistiek die bijdragen aan een zero-emissie die per maart 2025 moet zijn doorgevoerd, aldus de wethouder. Die afspraken zijn vastgelegd in onze Green Deal: Zero Emissie Stadslogistiek. Daarin staan alle betrokken partijen en sporen [welk vervoer, van wat en het toegangsbeleid]. Bij ‘Logistiek’ staan ook genoemd: elektrische vrachtfietsen en de inzet van fietskoeriers.


........................
De Trens Solar Train waarmee Sligro al rijdt 
foto © stictingmilieunet.nl

 

Terug naar boven