Startersleningen komen weer beschikbaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2022
Als ook de gemeenteraad akkoord gaat kunnen starters op de woningmarkt vanaf 1 juli 2022 weer in aanmerking komen voor een starterslening.
Het zal gaan om 25 tot 30 leningen.Met die lening geeft ’s-Hertogenbosch starters een belangrijk steuntje in de rug. De starterslening is een aanvullende hypotheek op de hypotheek die je kunt krijgen
Wethouder Roy Geers: “We willen iedereen een kans geven op de woningmarkt, en waar mogelijk dragen we daar aan bij. De starterslening is een mooie brug voor mensen die met hun eigen inkomen net geen woning kunnen komen, en dat op deze manier wel kunnen. Dn starterslening is maximaal € 30.000,-.  
De starterslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlands gemeenten (SVn). Met de lening hebben starters de eerste drie jaar geen maandlasten. En het wordt afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Provincie Noord Brabant is gevraagd om ook budget voor de startersleningen beschikbaar te stellen. Zodra de benodigde besluiten genomen zijn, stellen we de regeling open en kunnen mensen zich aanmelden. Daar wordt ook weer over bericht.