Gemeente: steun voor innovatie gezondheid/medisch

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2009
Fhealinc: Het moment van ondertekening in het SM's door de vijf partners JBZ, HAS, ZLTO, AVANS en  meente Den Bosch [handtekening Bert Pauli rechtsonder].

foto's © paul kriele, 28 januari 2009.
Twee specialisten van het Jeroen Boschziekenhuis, die al eerder in de publiciteit kwamen met hun aanpak van obesitas [dikte bij kinderen] Edgar van Mil en Esther de Vries.

Drie innovatieprojecten in de medische sector ontvangen € 154.900 van de gemeente. Het betreffen projecten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de HAS die zich richten op het grensgebied tussen voeding en gezondheid met als thema's dierziekten en allergie.
De gemeente vindt de medische sector een belangrijke economische groeisector in de regio.
De projecten slutien aan op het initiatief 'Fhealinc' [januari 2009] van ZLTO, Jeroen Bosch Ziekenhuis, HAS en Avans:
-Deze partners gaan met andere instellingen en bedrijven uit de veevoeder- en voedselverwerkende industrie de economische kansen voor productontwikkeling op het terrein van dierziekten [o.a.varkenspest en Q-koorts] in beeld brengen.
-Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat samen met de voedselverwerkende industrie een Expertisecentrum Voeding, Afweer en Allergie opzetten.
-Met het innovatieproject 'Eureka', worden kansrijke ideeën voor productontwikkeling gezocht, door films te maken van de dagelijkse praktijk bij ZLTO, Avans/ HAS en het JB-Ziekenhuis.