Winnaar DOE-geld €10.000 voor illusionist Lars

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2009 | Gewijzigd op: 17-12-2009
   
 De nieuwe ambassadeurs van de gemeente Den Bosch.  De illusionistengroep Lars won met hun idee de 10.000 euro. Middenin wethouder Bart Eigenman van onder meer Onderwijs en Jeugdzaken. De hgroep bestaat uit  Lars van Tiuijl illusionist, goochelaar Luc Elson en assistente Angelique van Dinter.

De winnaar van de Doe-geldprijsvraag 2009 is Lars van Tuijl. De 19e jarige illusionist Lars gaat een illusie show voor jongeren opvoeren. In één avond laat hij in één show verschillende disciplines en meerdere acts zien. Voor de jury was belangrijk dat Lars in zijn show cultuur en illusie op een creatieve en laagdrempelige manier aan jongeren overbrengt.
De Doe geld prijsvraag, die woensdagavond werd uitgewreikt, is bedoeld om goede initiatieven van jongeren te ondersteunen. Wie het beste idee bedenkt, vóór en door jongeren, wint €10 000,-.
zie voor illusiponistenpagina van lars: Lars

Tijdens deze avond installeerde de wethouder officieel 8 nieuwe jongerenambassadeurs. Ze komen van zes verschillende middelbare scholen: Rodenborch College, Sint Janslyceum, Pierson College, Jeroen Bosch College, Sancta Maria en Hervion. Sinds vorig jaar mag het ambassadeurschap voor deze jongeren als maatschappelijke stage dienen. De jongerenambassadeurs zijn er om jongeren te betrekken bij de gemeente.