Participatieregeling ipv stadspas

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2009 | Gewijzigd op: 18-12-2009
De gemeente Den Bosch voert  geen stadspas in maar een participatieregeling waarmee inwoners onder het minimum gemakkelijker aan allerlei zaken kunnen meedoen. Te denken valt aan lidmaatschappen en activiteiten van sportclubs, culturele verenigingen en het bijwonen van voorstellingen e.d. .
Het voordeel van een participatieregeling is, zoals CDA-er Ben Wagemakers het woensdag 16 december 2009 in de raad verwoordde, dat er meer geld bij de - zwakste - doelgroep terecht komt, met name de eenoudergezinnen met kinderen.
Nagenoeg alle fracties, muv de VVD, die uiteindelijk tegen de participatieregeling stemde, is dat een stadspas duurder is uit te voeren en de - goedkopere -  participatieregeling [€ 550.000 ] een grotere doelgroep bereikt.

In een motie wilden de VVD en Groen Links liever de stadspas omzetten in een participatiebon van 100 euro, die als een soort passe partoutpas dient voor allerlei sportieve en culturele zaken. De kosten daarvan zijn te hoog en het is complexer omdat de verenigingen die bon weer bij de gemeente kunnen verzilveren.