Nieuwe regeling Horecasluiting

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-07-2010 | Gewijzigd op: 01-08-2010
-  --
In september 2010 besluit de gemeenteraad over een nieuwe regeling van sluitingstijden voor de café's en de cafetaria’s [de natte en de droge horeca].
Het is geen compromis want de horeca [Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Bosch] en de Bewonersvereniging leefbare Binnenstad [Blb] zijn niet tot elkaar gekomen, waardoor een uiteindelijke oplossing langer uitbleef.

Het sluitingsbeleid komt er op neer:
-Door de week: alle zaken om 2.00 uur sluiten en de nachtzaken om 4.00 uur.
-Op vrijdag en zaterdag om 3.00 uur [was 4.00 uur] , de nachtzaken om 4.00 uur. Hierbij is de clausule meegenomen dat die zaken een veiligheidsplan moeten hebben en een portier aan de deur. Geen publiek meer toelaten na 2.00 uur, resp. 3.00 uur.
-De coolingdown periode begint een half uur voorsluitingstijd.
-De cafetaria’s gaan allen uiterlijk om 3.00 uur dicht [was 4.00 uur in het weekeind] [mits portier aanwezig] en een half uur vooraf geen verkoop meer.\
De Blb heeft het liefst dat de zaken door de week om 1.00 sluiten en op vrijdag en zaterdag om 2.00 dicht gaan [de nachtzaken om 3.00 uur]. Als reden geeft de Blb op: de nachtrust van de bewoners, minder alcoholgebruik, waardoor er  minder vandalisme voor komt.
De horeca wenst sluitingen van de cafetaria’s na de laatste sluiting van de horeca en ruimere eindtijden voor het in –en uitgaand publiek met onderscheid voor de nachtzaken en de andere zaken.
Overigens heeft ook de politie een andere voorstel: zij wenst anderhalf uur voor sluiting dat er geen publiek meer in de zaken toegelaten wordt. En zij wil geen verschil maken tussen de natte en de droge horeca.De speciale sluitingen van 4.00 uur voor horecaconcentratiegebied is komen te vervallen.

Onderzocht gaat worden om op de Parade en in de Karrenstraat camera’s te gaan plaatsen.