Uitgaanders:geen relatie overlast-sluitingstijden

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2010 | Gewijzigd op: 08-09-2010
De belangrijkste conclusie van de enquête die de PvdA  zaterdag 4 september 2010 in de binnenstad verrichtte was, dat  het uitgaanspubliek geen directe relatie ziet tussen overlast en sluitingstijden. De actie deed de partij nav de voornemens van B&W om de sluitingstijden te vervroegen vanwege de toenemende overlast.

Op initiatief van PvdA-raadslid Jeroen Weyers gingen de enquêteurs in gesprek met het uitgaanspubliek, een grote groep die nog niet eerder is gehoord. Over het algemeen is het gezellig uitgaan was de algemene mening. De langere sluitingstijden van de laatste jaren bevallen goed.
Het jongere publiek zegt dat de cultuur nu eenmaal is dat je pas tegen middernacht naar het café gaat. Vervroegen van de sluitingstijden leidt niet tot eerder komen, maar tot de keuze voor uitgaan in een andere gemeente. 

Slechts op enkele plaatsen [Parade en Karrenstraat] hebben de uitgaanders zich weleens onveilig gevoeld. Volgens velen zou het helpen als op die plekken na middernacht meer politie te zien is.

Op woensdag 15 september organiseert de PvdA een politiek jongerencafé  in Cosmopoliet in de Kolperstraat waarin voor- en tegenstanders met elkaar in debat gaan.