Na Oost blokkeert ook Zuid komst hostels

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2010 | Gewijzigd op: 14-10-2010
In een brief protesteren bewoners van Zuid via een te tekenen enquêteformulier tegen de komst van eenhostel aan de Zuiderparkweg of Mozartsingel*.
Woensdagavond  13 oktober 2010 boycotten bewoners van Oost een  door de gemeente belegde rondetafelgesprek in het educatief centrum Hintham, terwijl dat gesprek in De Stolp wel werd bezocht. Ze zijn tegen de komst van een hostel in de Patio [mgr.van Roosmalenplein en aan de Van Broeckhovenlaan 2*. Daarmee gaven zij aan dat  zij niet wensen dat bewoners tegen elkaar uitgespeeld wensen te worden. Maar voor de gemeente was het zuiver een capacitietskwestie om geen overvolle zalen te krijgen, zo zei wethouder Pauli. Maar  collega Rodney Weterings zag in De Stolp nagenoeg geen mens.
 
Als reden om niet aan het gesprek deel te nemen schrijven de bewoners:
dat  alle in en outs van betreffende locaties niet bespreekbaar zijn, daar wij van mening zijn dat hostels niet in woonwijken behoren te worden geplaatst. Discussies over genoemde locaties zijn derhalve zinloos.
De door de werkgroep aangedragen locaties buiten de ‘woonwijk’ Zuid zijn door de stuurgroep van tafel geveegd omdat u het standpunt huldigt dat hostels in een woonwijk moeten worden geplaatst. ‘Het integreren’ van chronisch verslaafden met psychische stoornissen, zoals door U gesteld, is kansloos door de geaardheid van de problemen maar moet uitgelegd worden als het integreren van problematiek in een woonwijk. Een onverteerbaar uitgangspunt.
 
Ons standpunt: Hostels OK, woonwijken NEE wordt door diverse wetenschappers en deskundigen onderschreven.

Bewoners van Zuid houden donderdagavond 14 oktober 2010 een lampionnenoptocht in de wijk.

zie Locaties hostel Zuid en Oost bekend dd. 9 oktober 2010.