Stoplichten Orthenseweg worden verbeterd

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2010 | Gewijzigd op: 04-11-2010
De verkeersregelinstallatie Orthenseweg-Vogelstraat-Citadellaan wordt nagekeken wat betreft de masten. Die kunnen door vochtproblemen storingen veroorzaken. Dat is mogelijk gebeurd bij het ongeluk waarbij een voetgangster op de oversteekplaats Orthensweg/Vogelstraat door een vrachtwagen werd overreden.
zie artikel dodelijk ongeluk 28 juli 2010

Dodelijk ongeluk Orthenseweg/Vogelstraat.

foto © paul kriele,  28 juli 2010.

De oplossing staat in het antwoord van het College van B&W dd. 2 november 2010 op vragen van D66  [dd. 2 oktober 2010].
De gemeente zegt ook dat de sector Stadsbedrijven, afdeling Beheer Openbare Ruimte verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud van verkeersregelinstallaties en dat de leverancier reparaties bij storingen tamelijk snel [binnen een tijdslimiet van 4 uur] verricht.
In het antwoord van de gemeente staat ook dat er geen afspraken bestaan met de politie in geval van grote verkeersonveiligheid omdat het -gezien voorafgaande- niet nodig is.
analyse
Aan de installatie op de kruising Orthenseweg-Vogelstraat-Citadellaan is in de afgelopen periode 6 keer  een storing geweest. Daabij kon niet onmiddellijk een directe oorzaakworden vastgesteld. De installatie is daarna opnieuw
opgestart om gedurende enkele dagen normaal te functioneren.
Na een uitgebreid onderzoek is de oorzaak van de storingen onlangs wel vastgesteld. Het bleek om een vochtprobleem te gaan in een van de verkeersmasten. Het probleem is opgelost door het vervangen van de bekabeling en een vochtabsorberend materiaal toe te voegen in de mast. Omdat dit probleem mogelijk ook in andere masten kan optreden, worden om die reden alle masten gecontroleerd en behandeld.