Crisis van invloed op kantorenmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2010
De wethouder van Financiën en Economische Zaken, Bert Pauli, houdt er een voorzichtig en ook op de toekomst anticiperend beleid op na.

foto © paul kriele, 16 april 2010. 
Den Bosch neemt wat gas terug rond het aanbod en de ontwikkeling van kantoren. Met name rond de nieuwe stadszone Avenue 2, gepland op de kruising rondweg A2/ spoorlijn naar Nijmegen, is 100.000 m²  geschrapt. Het betekent nog niet  dat afgezien wordt in de ontwikkeling van deze A2-zone.
Van de andere kant krijgen snelgroeiende en aantrekkelijke kantoor-bedrijfsparken juist meer kans, zoals het Pettelaarpark, een populaire zichtlocatie en De Brand II, dat door de omleiding van de Zuid-Willemsvaart interessant blijft voor de bijvoorbeeld de 'natte' industrie.
'De stad blijft door haar aantrekkelijke woon- en werksfeer bedrijfsparken ontwikkelen,' stelt Pauli die alom de loftrompet zwaait over het mooie Den Bosch.
Voor de verdere toekomst staan ook de Meerendonk, Empel-Zuid en de Rosmalense Plas als nieuwe bedrijfslocaties op de agenda. 
De gemeente heeft in haar eigen 'huishouding' € 10 miljoen afgeboekt op de grondportefeuille als gevolg van de waardedaling van grond. Maar dat heeft weer te maken met een uitgekiend financieel beleid, zodat je -door mimder boekwaarde -als gemeente ook minder rente behoeft te betalen.

Deze zaken staan in het 'Kantoren-en Bedrijventerreinbeleid 2010-2020', dat gisteren, maandag 13 december 2010, door  wethouder van o.a. Economische Zaken, Bert Pauli aan de pers werd gepresenteerd. De gemeenteraad krijgt dit rapport- in een nota vervat- voor januari 2011 voorgelegd.