Nogmaals protest tegen mall in Tilburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2008 De grote Brabantse steden protesteren nogmaals in een brief aan hun Tilburgse collega bestuurders tegen de komst van een groot winkelcentrum [mall] buiten Tilburg. Met name de modebranches, die de trekkers van de binnenstad vormen, krijgen het zwaar te verduren, schrijven zij.
Er liggen twee min of meer tegengestelde onderzoeken op tafel, eentje [van DHV] dat ‘op de hand’ is van Tilburg en de ontwikkelaars. Dat onderzoek werd ook door hen opgedragen. En er ligt een rapport van het EIM dat de overige Brabantse steden hebben laten doen.
Merkwaardig dat het eerste [DHV-rapport ] amper negatieve effecten verwacht voor de Brabantse steden, maar wel in een omzetdaling voor de Tilburgse binnenstad voorspelt van 11-13%.
Het EIM concludeert dat er voor alle [ook Tilburgse] Brabantse gemeenten een ontwrichting van de winkelstructuur komt en met name voor de modebranches een omzetverlies van 11-45%, wat DHV niet in zijn rapportage meenam…Hoogwaardige winkels zijn voor de Tilburgse Mall niet haalbaar, zegt het EIM.
Breda, Eindhoven, Den Bosch en Helmond, die tevens een beroep gaan doen op de Provincie om meer de economische effecten in de besluitvorming mee te nemen, maken zich daar zorg over en ook over de gevolgen voor de werkgelegenheid.