Wel verlaat ..Verbod op aluminium geprepareerde boodschappentas

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2012 | Gewijzigd op: 15-01-2012
Bericht van  14 januari 2012
Na de melding van toename van het gebruik van geprepareerde boodschappentassen [zie bericht hieronder] komt de gemeente met een reactie**.
Mede op aandringen van de ondernemersvereniging  Hartje 's-Hertogenbosch wil de gemeente de tassen, bekleed met aluminiumfolie, gaan verbieden.
 Door die folie gaan de alarmen op de detectiepoortjes bij de ingangen van de winkels niet af. Het verbod moet via de APV [Plaatselijke verordening] worden geregeld.

**De actie ..
De reactie 
van de gemeente is wel erg traag, want de VVD werd al in februari 2009 toegezegd dat er binnen 3 maanden ! -naar aanleiding van schriftelijke vragen - een voorstel zou komen. 


Bericht van 12 december  2011
De winkeldieven hebben iets nieuws bedacht. Momenteel worden de warenhuizen en ook het Kruitvat en de overige kleinere winkeliers belaagd door klanten die met een geprepareerde tas hun boodschappen doen.
Bij het Kruitvat zijn de parfums en de scheermesjes geliefd en bij de jeanszaken gaan de jeansbroeken ongemerkt de deur uit. De tassen zijn van binnen met aluminiumfolie bekleed waardoor de klanten ongemerkt langs de poortjes wegkomen. Hartje 's-Hertogenbosch heeft aan haar leden al een waarschuwing doen uitgaan.