Gemeente gaat concreet & actief acceptatie homo's & lesbo's steunen

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-02-2012 De gemeente heeft een plan opgesteld hoe ze de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenderpersonen (LHBT) actief wil ondersteunen. De acceptatie en tolerantie van homoseksuelen laat nog te wensen over. 
Dat plan [van aanpak] is bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingediend Het bevat de thema’s: veiligheid & monitoring, jeugd & onderwijs, ouderen & zorg, sport en acceptatie op de werkvloer.

Met het plan van aanpak wil de gemeente zich sterk maken voor een veilige stad waar inwoners prettig samenleven en zichzelf inzetten voor een leefbare omgeving. Als koplopergemeente (ook wel: actieve LHBT-gemeente) ontvangt Den Bosch € 20.000 per jaar waarvoor activiteiten worden uitgevoerd.
Het Ministerie gaat aan de hand van het plan beoordelen of Den Bosch in aanmerking komt voor uitvoering.
Om activiteiten in gang te gaan zetten willen B&W van lokale partijen een wensenlijst vernemen. en waarbij ze zelf graag betrokken gaan worden. Als eerste staat in het voorjaar een lokale startconferentie gepland.
 
Geregeld werd het College door het COC en enkele fracties geattendeerd op het nalaten van een exponente uitspraak over de houding en steun die COC en de politieke partijen van het College zouden verwachten in de richting naar deze minderheden.