Gemeente reageert op problemen project Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2008 | Gewijzigd op: 24-12-2008
situatie 24 december 2008
Eerst -eindelijk-kwam er een houten schutting voor de verlaten bouw aan de Lange Putstraat van Geoffrey Groenewoud en onlangs is er grafitty op aangebracht door GB, ofwel G. Bisseling en Boerma. De taferelen stellen voor een stadsgezicht met Binnendieze en een wijds polderlandschap.. De letters vormen een puzzel...
foto's © paul kriele, 24 december 2008.

situatie 8 oktober 2008
Het had zo mooi kunnen zijn: een luxe hotel en sjieke appartementen. Het komt er maar niet van..
Zelfs tot ergenis van de gemeente...


foto © paul kriele, 3 april 2007.

Naar aanleiding van de artikelen [Bastion Oranje 24 september en 7 oktober 2008] over de problemen rond de projecten Verwersstraat en Putstraat reageert de gemeente met een verzoek naar de projectontwikkelaars van deze projecten.
Zij verzoekt de ondernemers Rens den Otter ** en Geoffrey Groenewoud die overigens die problemen niet toegaven, dat ‘..het wenselijk is om de[ver-]bouw voortvarend aan te pakken en de veiligheid in de omgeving te waarborgen. De situatie is niet acceptabel,’ aldus de tekst.
Het is in deze branche uniek dat B&W zich dwingend tot een projectontwikkelaar richten. Maar het is evident dat deze ‘ambitieuze’ ondernemers op hun plichten worden gewezen. Voor de gemeente heeft het aspect veiligheid mede een rol gespeeld. Toevallig haakte Rens den Otter deze week af maar evengoed zou voor hem dezelfde terechtwijzing hebben gegolden.
**financiële problemen
Rens den Otter, zo gaan de geruchten, blijkt in financiële moeilijkheden te verkeren. Dat zou de aanleiding zijn om zijn Paradeproject af te stoten. Den Otter kocht indertijd van Geoffrey Groenewoud Parade 12 met recht van terugkoop. Zodoende is Groenewoud weer eigenaar geworden van het gehele complex Parade-Lange Putstraat- Verwersstraat., waarover de gemeente hem aanschreef.

Terug naar boven