Herinvoering van Starterslening

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2012 De gemeente gaat de starterslening  [aanvulling ophypotheek] weer invoeren, zoals al bepaald bij de vaststelling door de gemeenteraad  van de nota Wonen 2012. De starterslening is een aanvullende door de gemeente te verstrekken lening bovenop de reguliere lening (hypotheek). Hij is bedoeld om de aankoop van een eerste huis mogelijk te maken. De starterslening overbrugt het verschil tussen aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij de hypotheekverstrekker.

In eerste instantie komen alleen huurders van (sociale) huurwoningen (met huur tot € 664,- per maand) in aanmerking voor een lening. Doel daarvan is om deze huurwoningen vrij te krijgen. \

Wethouder Jeroen Weyers: “Door het (her)introduceren van de starterslening hoopt de gemeente een bijdrage te leveren aan de doorstroming in zowel de koop- als huursector. Want huurwoningen komen beschikbaar en eigenaren van koopwoningen schuiven door naar een andere woning. Belangrijker nog is dat starters worden geholpen om de door hen gewenste woning te kunnen kopen.”

De Bossche Starterslening is de eerste drie jaren renteloos en aflossingsvrij. Daarna gelden marktconforme rentepercentages en aflossingen.