Gemeente gaat ZZP-ers ondersteunen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2013 | Gewijzigd op: 19-01-2013
De gemeente gaat nog dit jaar zelfstandige ondernemers [ZZP-ers] ondersteunen. De steun volgt omdat de gemeente beseft dat juist beginnende ondernemers, die [zeker in de crisistijd] in de aanloop nog geringe resultaten [kunnen] boeken, extra steun nodig hebben om zich op langere termijn te kunnen vestigen. Met nam ZZP-ers meldden zich in het laatste kwartaal van 2012 voor een bijstandsuitkering. Daarom begint de gemeente [afd. Arbeidsmarkt+Sociale Zaken] met een pilot.
 
De gemeente denkt bij steun aan gevallen, als een opdracht wegvalt of voor een krediet voor schuldsanering. Daarnaast is de gemeente een partnerschap aangegaan met Zuidweg & Partners voor schuldhulpverlening aan zelfstandigen.

Wethouder Huib van Olden [Sociale Zaken]: “De bedoeling is ondernemers in tijdelijke problemen eerder te bereiken. Dan is de kans op succes groter.”
Wethouder Jan Hoskam  [Economische Zaken] voor de gemeente is die steun ook belangrijk. Het kost de gemeenschap namelijk € 150.000  aan maatschappelijke kosten als een bedrijf stopt. Ondernemingen behouden met een investering, dat betaalt zich terug. Met deze pilot stimuleren we ook nog eens de economie van de stad.” 

Intakemogelijkheden dagelijks [9.00-14.30 uur]  gemeente, team Zelfstandigen 073-6153222.