Natuurvriendelijker beheer van groen in de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2013 De gemeente  gaat over op een meer ecologisch -natuurvriendelijker beheer van het groen in de stad. Dit gebeurt bijvoorbeeld door minder vaak te maaien. Hierdoor krijgen meer planten de kans om te bloeien en zaad te vormen. Dit is weer belangrijk voor veel dieren die afhankelijk zijn van bloeiende planten, zoals vlinders en bijen.

Ecologisch beheer levert enorme winst op voor natuur en biodiversiteit (dit is de verscheidenheid aan verschillende plant- en diersoorten). De dieren en planten in de stad leven voornamelijk in de parken, wegbermen, graslanden, sloot en slootkanten en bosjes.

Wethouder Ruud Schouten: "Door ecologisch beheer helpen we de kwetsbare plant- en diersoorten. Dit is een rijkdom die we graag in onze gemeente in stand houden."

Uitbreiding
Ook zal het aantal gebieden van ´ecologisch beheer´ worden uitgebreid.  Nieuwe locaties zijn bijvoorbeeld Het Wielsem en het Homeruspad. In plaats van 15 tot 19 keer maaien wordt er 1 of 2 keer per jaar gemaaid. Hierdoor verandert op sommige plaatsen het straatbeeld.  In de loop der jaren breidt de gemeente het ecologisch beheer nog verder uit.