Burgemeester Rombouts volgt voorbeeld met pinpas betalen ipv contant

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2013 | Gewijzigd op: 01-08-2013
Ook burgemeester Rombouts volgt  [met een demo  op donderdag 1 augustus] de campagne die collega Jorritsma [Almere] landelijk startte om met een pinpas te betalen ipv met contant geld. Dat doet de burgemeester in het winkelcentrum Helftheuvelpassage. 
Gedurende een week gaat het contante geld van de burgemeester achter slot en grendel en gebruikt hij bij betalingen uitsluitend zijn pinpas. Meerdere burgemeesters in Nederland [o.a. Onno Hoes en Ahmed Amoutaleb] volgden na elkaar dat voorbeeld.De burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, heeft op donderdag 1 augustus 2013in het winkelcentrum Helfheuvelpassage zijn portemonnee met contanten ingeleverd. Gijs Boudewijn van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (links op de foto) vergrendelde de kluis waarin de portemonnee voor een week is opgeborgen. Door niet langer met cash te betalen en uitsluitend gebruik te maken van zijn pinpas vraagt de burgemeester samen met andere burgemeesters in Nederland aandacht voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels.

Hoewel de meeste Nederlanders denken dat ze kleinere zaken zoals snackbars, cafés en bakkers een plezier doen met cash is het tegendeel waar. Met de campagne wordt de sterke voorkeur van ondernemers en banken voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. Allereerst ter bevordering van de veiligheid, maar ook vanwege de snelheid en het gemak van pintransacties.