CDA terughoudend openstelling winkels elke zondag

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2013 Het CDA stelt zich terughoudend op mbt de openstelling van alle zondagen als koopzondag.Het CDA ziet het niet zitten om alle zondagen tot koopzondag te maken.

-Fractieleider Marianne van der Sloot zegt in een Nieuwsbrief van 30 augustus 2013, dat de zondag voor veel mensen een belangrijke rustdag is, een dag voor overweging, voor de familie en het verenigingsleven. Maar aan de andere kant zien we ook dat CDA´ers met gezinnen de koopzondag juist als flexibiliteit zien; het geeft ruimte in het drukke gezinsleven.
-Ook voor de ondernemers is de koopzondag een lastige afweging met name de kleine ondernemers, die op koopzondag niet altijd de keuze hebben tussen hun gezin en hun werk. Het CDA wil deze kleine ondernemers tegemoet komen en hen niet voor het blok zetten.
-Ook stelt het CDA dat  de binnenstadbewoners -ook in een levendige binnenstad,  willen genieten van de rust die de stad af en toe biedt. 
-Verder is parkeren een probleem. ook nog eens op de koopzondagen.

'Dit alles betekent niet dat het CDA tegen een koopzondag is. Om de week winkelen op zondag is echt voldoende want niet iedere zondag hoeft een koopzondag te zijn´, stelt Marianne van der Sloot.