Gezamenlijke aanpak van motorclubs

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2013 | Gewijzigd op: 29-11-2013
Hoewel de gemeente de invloed van motorclubs** nog 'redelijk beperkt' vindt*, gaat zij toch -in een gezamenlijke aanpak- de motorclubs weren. Hoe? Dat is in een informatiebijeenkomst van gemeente en politie voor de Bossche horeca en de beveiligingsbranche de afgelopen week besproken. Immers: veilig en gezellig kunnen uitgaan in de binnenstad is van groot belang. Gemeente, horeca en politie werken hierin samen en willen dat de binnenstad aantrekkelijk blijft voor uitgaand publiek.
Gezamenlijk is besloten dat club gerelateerde kleding niet toegestaan is binnen de horeca. Personen die deze kleding dragen worden aangesproken en gecontroleerd door de politie.

*In andere grote steden wordt de horeca geïntimideerd en beïnvloed door de 1% motorclubs.
1 % motorclubs verwijst naar de uitspraak dat 99% van de motorrijders fatsoenlijke burgers zijn, maar dat 1% zichzelf buiten de wet plaatst. Den Bosch kreeg van dergelijke intimidaties in de afgelopen maanden ook signalen.
.
**Motorclubs
Er is sprake van Hells Angels, No Surrender en Satudarah

 

 In de media [o.a. Omroep Brabant] verschijnen berichten dat een item van misdaadjournalist John van den Heuvel aanleiding is geweest voor de maatregel van 'Den Bosch'. Maar Santerra Manuhutu, de president van Satudarah, ontkent enig bezoek van zijn leden aan de stad.