Gemeente zegt er is geen overlast aan fietsen in de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2014 | Gewijzigd op: 29-01-2014
Alom wordt geklaagd over gestalde fietsen, met nam bij C&A en nog erger voor de ingang van de HEMA. Ook in de Vughterstraat is het met name bij Albert Heijn, vaak  geen doorkomen aan. Er zijn daar ooit maatregelen beloofd.
De fietsenstalling, tenminste zo is het intussen uitgegroeid, bij de HEMA blokkeert de ingang van de zaak. De vorige bedrijfsleider T. Jilesen heeft er al werk van willen maken, maar de huidige bedrijfsleider Houtstra wil geen commentaar leveren.
Elke dag, maar het ergste op zaterdag, blokkeren bij de HEMA een rits fietsen de doorgang voor het publiek en de toegang tot de zaak. Dat is ontstaan nadat de fietsenstalling in de Dode Nieuwstraat werd opgeheven.

Klakkeloos worden bij de Hema, maar daar niet alleen, vlak voor de deur fietsen gestald.

foto © paul kriele,  1 maart 2012.

Het mooiste commentaar kwam deze week van de hangouderen bij C&A op de Markt. Zij moesten eerst weg, maar mochten na een interventie van burgemeester Rombouts, alsnog blijven. De oudjes zeiden: 'Dat ze eerst maar eens die fietsenzooj hier weghalen.'
Reactie Gemeente:
Het is ons bekend dat bij C&A en bij de HEMA, maar ook op andere plaatsen regelmatig veel fietsen worden geplaatst. Dit is echter niet zodanig, dat van ernstige overlast of hinder kan worden gesproken.
Maatregelen worden dan ook niet overwogen.'