Protest rijst tegen vreemd ontslag schoonmakers bij Gemeente

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-03-2014 | Gewijzigd op: 12-03-2014
Bericht van 12 maart 2014 Wethouder Van Olden gaat niet voor ontslagen schoonmakers bemiddelen.
In het raadsdebat van dinsdagavond 11 maart gaf wethouder Huib van Olden aan geen stappen te zetten om een oplossing [al of niet een nieuwe baan] te zoeken voor de door de gemeente ontslagen schoonmakers van Asito.
Daar had, zoals hieronder staat, De Bossche Groenen om gevraagd.

Bericht van 11 maart 2013 Protest stijgt over vreemd ontslag gemeentelijke schoonmakers
De Gemeente heeft aan 40 schoonmakers in dienst van Asito ontslag aangezegd. Deze staan, door het opzeggen van het kontrakt, per 1 september 2014 op straat. Voor 10 van hen is geen ander werk gevonden  Een enkeling werkte al 20 jaar bij de gemeente en zijn door leeftijd en gebrek aan opleiding moeilijk herplaatsbaar.
Dus zij komen in de bijstand en worden verplicht werk te zoeken. Maw: die kloppen weer aan bij......  de gemeente.

Het vreemde is dat de gemeente nu- achterom -een verbintenis aangaat met de Schoonmaakcoöperatie.
Maar de afspraak in de schoonmaakbranche is dat concurrenten, die het werk overnemen ook het personeel overneemt.
Blijkbaar geldt dat niet voor de Schoonmaakcoöperatie. ..

De Bossche Groenen maakt zich druk over deze merkwaardig sociale [..] handeling. Fractieleider Judith Hendrikx vraagt in een brief aan het College of zij de moeilijk plaatsbaren - tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden - een baan kan aanbieden? En..of zij daarbij kan bemiddelen?

Ook protest van Asito-directeur 


In Nieuwscafé van maandagvond 10 maart 2014 in de Verkadefabriek kreeg de directeur van Asito, Ron Steenkuijl, in 'de zeepkist' de kans om zijn gram uit te spreken over deze handelwijze. De lange Steenkuijl, voor wie de microfoonstandaard moest worden opgerekt... ,  vulde op een bondige en overtuigende wijze zijn boodschap in en ontving voor dat optreden een instemmend en luid applaus. 'Den Bosch wast hier zijn handen in onschuld,' besloot de directeur zijn betoog.