Nieuw Eikendonk al boven de grond

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-07-2012 | Gewijzigd op: 15-07-2012
De bouw van de vernieuwde wijk Eikendonk die iov Brabant Wonen door Huybregts Systeembouw wordt opgezet, vordert gestaag. De eerste rij van 70 knikwoningen, die in een flauwe bocht parallel achter de Maasrichtseweg in aanbouw zijn, maakt deel uit van vier typen woningen die rond het nieuwe plein verrijzen: kop- en knikwoningen en huizen met en zonder dakkapel.
De huurprijzen van de knikwoningen [fase I] bedragen tussen de € 560- € 690, maar voor terugkeerders  € 524 [exkl. huurtoeslag]. De vloerverwarming van deze woningen werkt op warmte -en koudeopslagbronnen, waardoor ze energie zuinig zijn [label A]. 
Fase II  omvat 72 koopwoningen, maar daar zit een beetje de klad in, zodat dit plan moet worden aangepast, maar het blijft wel als koopsector gehandhaafd. In fase III zitten 18 tweekamer jongerenwoningen met een huur van € 450.
De bouw verloopt zo voorspoedig doordat gebruik wordt gemaakt van prefab bouwblokken.

De eerste rij van72 zgn. knikwoningen aan het nieuwe Eikendonkplein.

foto's ©  paul kriele, 15 juli 2012.
 

Cafetaria Lie Hua is nog de enige drempel te nemen.De eigenaars van het cafetaria Lie Hua, gelegen op de hoek met de Maastrichtseweg wensen een gelijkwaardig nieuw pand en een vergoeding bij de verhuizing. 
Cafetaria Lie Hua op de hoek met de Maastrichtseweg.
foto © paul kriele, 15 juli 2012.


Krakers vertrekken uit Eindstraat
De vier woningen in de Eindstraat worden gerenoveerd en verbouwd tot drie woningen. De krakers hebben toegezegd zich uit de panden terug te trekken.

Oud EikendonkTerug naar boven