Zar Talent Factory 'wacht aangezegd’

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2008 | Gewijzigd op: 03-07-2008
De Talent Factory al jaren een bloeiend Jongerencentrum, waarvan de gemeente de bredere opzet mist. Minder commercie en  meer cultuur.  
- foto © paul kriele, 10 juni 2008.
Zaterdag 7 juni 2008 heeft Ruben Zar, directeur van de Talent Tactory BV, een min of meer dreigende brief ontvangen van de Gemeente. Daarin wordt hem de wacht aangezegd te vertrekken. Er zijn twee oplossingen: als Zar vrijwillig opstapt krijgt hij een positieve pers. Blijft Zar zitten dan wordt er alles uit de kast gehaald om hem in een kwaad daglicht te zetten. Dat is tot zover de versie van Ruben Zar die hij zaterdagmorgen 7 jun i 2008/12.30 uur heimelijk aan Bastion Oranje bekend maakte.
Zondag blijkt dat de raadsman van Zar hem heeft geadviseerd ‘eerst de reactie van de wethouders af te wachten vooraleer openheid van zaken te geven’.

De gemeente is intussen om een reactie gevraagd. Woordvoerster Dorothé Gevers laat weet dat de Gemeente met drie partijen over de Talent Factory vertrouwelijk in gesprek is. Die opstelling blijven we respecteren en daarom brengen we er nu inhoudelijk niets over naar buiten, aldus Gevers.

Zoals bekend is Zar in de ogen van de gemeente te licht bevonden, zowel als manager/directeur als inhoudelijk om partijen [ die volgens de gemeente als gebruikers in aanmerking komen] tezamen een cultureel Jongerencentrum op te zetten. Zar zit volgens de gemeente teveel in de commerciële hoek. Dat aspect benadrukte de woordvoerster vanmorgen ook in haar reactie.
Volgens Zar is dat de enige manier om in de huidige constructie te kunnen overleven.
De muursteen uit 1901 van de oorspronkelijke fabriekshal. Ruben Zar.
- foto's paul kriele, 8 september 2007.

Per 1 augustus 2008 eindigt het huurcontract met de eigenaar, de Vughtse projectontwikkelaar Cornelis Huygens. De gemeente heeft bijna 7 miljoen over om het huidige fabrieksgebouw te kopen en aan te passen tbv een nog breder door jongeren [instanties] gedragen cultureel jongerencentrum ism Bosse Nova en poppodium W2.
De verwachting is dat de raadsman van Zar, nu de patstelling naar buiten is gesijpeld, deze week op de brief van de wethouders Eigeman en Weterings zal reageren.

Terug naar boven